انواع مجلات علمی کدام‌اند؟

مجلات علمی را می‌توان از ابعاد متنوع به انواع مختلفی تقسیم‌بندی کرد. مثلاً در یک دسته‌بندی کلی، مجلات علمی به دودسته: بین‌رشته‌ای و اختصاصی تقسیم‌بندی می‌شوند. یا در ایران، مجلات علمی بر اساس رتبه و گریدی که از وزارت علوم دریافت می‌کند، به گروه‌های الف، ب، ج، د دسته‌بندی می‌شوند. بنابراین ارائه کل مجلات علمی در یک دسته‌بندی، کار سخت و غیردقیقی است.

مجلات علمی کدامند

اما در یک نگاه جامع و بین‌المللی، می‌توانیم انواع مختلف مجلات علمی را این‌طور گروه‌بندی کنیم:

مجلات علمی تخصصی (Specialized Journals): این نوع مجلات به موضوعات خاص و تخصصی در علوم مختلف اختصاص دارند. مثلاً مجلات تخصصی در زمینه‌های پزشکی، فیزیک، شیمی، روان‌شناسی و غیره وجود دارند.

مجلات علمی عمومی (General Journals): این نوع مجلات به‌صورت عمومی و بدون تمرکز ویژه به موضوعات مختلف علمی می‌پردازند. آنها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که پژوهش‌ها و مقالات از حوزه‌های مختلف را پوشش دهند.

مجلات کنفرانس‌ها (Conference Proceedings): بعضی از کنفرانس‌ها، مجلات خود را به نام مجلات کنفرانس (Conference Proceedings) منتشر می‌کنند و مقالات پذیرفته‌شده در کنفرانس‌ها در این مجلات منتشر می‌شوند.

مجلات انتشار سریع (Rapid Publication Journals): این نوع مجلات به تأکید بر انتشار سریع مقالات و ارائه نتایج جدید و مهم توجه دارند.

مجلات معتبر با ضریب تأثیر بالا (High Impact Factor Journals): این مجلات به تأکید بر ارتقای کیفیت و اهمیت مقالات و تعداد زیاد سایتیشن‌ها معتبر است.

مجلات محلی (Local Journals): این نوع مجلات برای پوشش موضوعات مختص به یک کشور یا منطقه خاص ایجاد می‌شوند.

مجلات انجمن‌ها و سازمان‌ها (Society Journals): این نوع مجلات متعلق به انجمن‌ها، انجمن‌های علمی و سازمان‌های مرتبط با حوزه‌های خاص هستند و معمولاً توسط آنها انتشار می‌یابند.

مجلات آموزشی (Educational Journals): این نوع مجلات به موضوعات مرتبط با آموزش، یادگیری و تحقیقات آموزشی اختصاص دارند.

مجلات پژوهش‌های بالینی (Clinical Journals): این نوع مجلات به مقالات مرتبط با تحقیقات بالینی در حوزه پزشکی، به‌ویژه در مورد تشخیص بیماری‌ها و روش‌های درمان اختصاص دارند.

مجلات علمی ترجمه (Translation Journals): این نوع مجلات به ترجمه مقالات علمی از یک‌زبان به زبان دیگر اختصاص دارند تا امکان دسترسی به دانش علمی به دیگر زبان‌ها را فراهم کنند.

مجلات‌علمی مختص مشکلات(Troubleshooting Journals): این نوع مجلات به مشکلات و چالش‌های رایج در حوزه‌های مختلف علمی و راه‌حل‌های ممکن برای آنها می‌پردازند.

مجلات علمی فناوری اطلاعات (IT Journals): این نوع مجلات به موضوعات مرتبط با فناوری اطلاعات و رویدادهای روز حوزه‌های IT اختصاص دارند.

مجلات تاریخی و انسانیت (Historical and Humanities Journals): این نوع مجلات به مطالعات تاریخی، علوم‌انسانی، ادبیات و هنر اختصاص دارند.

مجلات با دسترسی آزاد (Open Access Journals): این نوع مجلات به مقالات خود با دسترسی آزاد و رایگان به عموم علاقه‌مندان اجازه می‌دهند. در مقابل این مجلات، مجلات close access هستند که تنها عنوان و چکیده مقالات را به‌صورت رایگان در دسترس عموم می‌گذارند و مخاطب برای دانلود کامل مقاله، می‌بایست هزینه مشخصی را بپردازد.

مجلات معتبر انتشار سرمقاله (Review Journals): این نوع مجلات، مقالات نقدی و مروری در حوزه‌های مختلف علمی را منتشر می‌کنند. این مقالات بررسی و مرور مطالب موجود در حوزه‌های خاص را انجام می‌دهند و به خوانندگان اطلاعات کامل‌تری ارائه می‌دهند.

مجلات علوم دریایی (Marine Science Journals): این نوع مجلات به موضوعات مرتبط با علوم دریایی، اقیانوس‌شناسی و زیست‌شناسی دریاها اختصاص دارند.

مجلات تحقیقات کشاورزی و محیط‌زیست (Agricultural and Environmental Research Journals): این نوع مجلات به موضوعات مرتبط با کشاورزی، محیط‌زیست و مسائل مرتبط با منابع طبیعی می‌پردازند.

همچنین، مجلات علمی می‌توانند بر اساس تخصص‌ها و زیرشاخه‌های مختلف حوزه‌های علمی تقسیم‌بندی شوند و در هر زمینه‌ای، انواع مجلات خاص به کار برده می‌شوند. انتخاب مجله مناسب برای انتشار مقالات، نقش مهمی در موفقیت و انتشار گسترده آنها دارد. همچنین، مطالعه و ارزیابی مجلات مختلف، برای انتخاب منبع مناسب برای انتشار مقالات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

توجه داشته باشید که این فهرست تمام انواع ممکن مجلات علمی را پوشش نمی‌دهد و همچنین مجلات ممکن است در دسته‌های مختلف قرار بگیرند بر اساس ویژگی‌ها و معیارهای مختلف مانند تخصص، دسته‌بندی‌های علمی، محدوده زمانی انتشار، نوع انتشار (چاپی یا آنلاین) و میزان قابلیت دسترسی و …

تفاوت مجلات با ایمپکت فاکتور با دیگر مجلات چیست؟

یکی از معیارهای معروف و پرکاربرد برای اندازه‌گیری تأثیر یک مجله علمی است. این معیار به‌ازای هر سال محاسبه می‌شود و نسبت تعداد سایتیشن‌های دریافتی مقالات مجله در یک سال به تعداد مقالات منتشر‌شده در دو سال گذشته است. 

ایمپکت فاکتور نمایانگر تأثیر و شهرت مجله در جامعه علمی است و هرچقدر این عدد، بالاتر باشد، مجله از اعتبار بیشتری برخوردار است. تفاوت مجلات با ایمپکت فاکتور (Impact Factor) با دیگر مجلات از جمله مجلاتی که ایمپکت فاکتور ندارند، به علت معیارها و ویژگی‌هایی است که این مجلات دارند.

تفاوت مجلات با ایمپکت فاکتور با دیگر مجلات چیست؟

برخی از تفاوت‌ها و مزایای مجلات با ایمپکت فاکتور در مقایسه با دیگر مجلات عبارت‌اند از:

شهرت علمی (Scholarly Reputation): شهرت علمی یک مجله نیز می‌تواند بر اساس ارزیابی تخصصی اعضای هیئت‌علمی، داوران و پژوهشگران در حوزه مشخصی اندازه‌گیری شود. مجلات ایمپکت دار، محتوای با کیفیتی ارائه می‌دهند و شهرت علمی بالاتری دارند.

کیفیت داوری (Peer Review Quality): ضریب if می‌تواند روی کیفیت داوری مجله تأثیر زیادی داشته باشد. هرچه ایمپکت مجله بالاتر باشد، به‌طورکلی دارای کیفیت داوری بالاتری خواهد بود.

شهرت و رتبه‌بندی: مجلات با ایمپکت فاکتور دارای شهرت بیشتری در جامعه علمی هستند و اغلب در رتبه‌بندی‌ها و لیست‌های معتبر مجلات، جایگاه بالاتری دارند. این امر می‌تواند برای نویسنده‌ها نقش مهمی در افزایش اعتبار و ارزش مقاله‌هایشان داشته باشد.

ارزیابی تأثیر: ایمپکت فاکتور به‌نوعی نشان‌دهنده تأثیر مقالات منتشر‌شده در یک مجله است. مقالاتی که در مجلات با ایمپکت فاکتور بالا منتشر می‌شوند، احتمال توسط دیگر پژوهشگران نقد و سایتیشن بیشتری را دارند.

افزایش استنادات: مقالات منتشر‌شده در مجلات با ایمپکت فاکتور بالا اغلب توسط سایر پژوهشگران بیشتر استناد می‌شوند. این امر می‌تواند به افزایش دیده‌شدن مقاله و رشد شبکه‌های همکاری‌های علمی کمک کند.

دسترسی وسیع‌تر: مجلات با ایمپکت فاکتور بالا معمولاً دسترسی آزاد به مقالات منتشر‌شده در آنها را فراهم می‌کنند یا بیشتر مؤسسات دسترسی به این مجلات را از طریق اشتراک‌ها فراهم می‌آورند. این امر می‌تواند تعداد خوانندگان و استفاده از مقالات را افزایش دهد.

رعایت استانداردها: مجلات با ایمپکت فاکتور معمولاً دارای سیاست‌ها و استانداردهای دقیقی برای داوری و انتشار مقالات هستند که باعث بهبود کیفیت نهایی مقالات می‌شود.

افزایش فرصت‌های همکاری: نویسندگان مقالاتی که در مجلات با ایمپکت فاکتور بالا منتشر می‌شوند، اغلب فرصت‌های همکاری بیشتری با سایر پژوهشگران و دانشمندان بین‌المللی را دارند.

 

هرچند مجلات با ایمپکت فاکتور دارای برتری‌های ذکرشده هستند، اما باید توجه داشت که انتشار مقاله در مجلات دیگر نیز می‌تواند برای پژوهشگران با اهداف و نیازهای خاص، مثل افزایش آشنایی با جامعه علمی محلی یا تمرکز در حوزه‌های خاص، مناسب باشد. همچنین، نوع مقاله و محتوا نیز می‌تواند نقش مهمی در تعیین مجله مناسب برای انتشار داشته باشد. 

برای انتخاب مجله مناسب، همواره باید به اهداف شخصی و محتوای مقاله توجه کرد و تصمیم‌گیری‌های دقیق و خردمندانه‌ای انجام داد. به‌طورکلی، ایمپکت فاکتور یکی از معیارهای مهم برای اندازه‌گیری تأثیر مجلات علمی است، اما ازآنجاکه بسیاری از معیارهای دیگر هم برای ارزیابی کیفیت و اعتبار مجلات مورداستفاده قرار می‌گیرند، تصمیم‌گیری مناسب برای انتخاب مجله باید به‌دقت و باتوجه‌به تمامی این معیارها صورت گیرد. 

همچنین، باید به‌خاطر داشت که مجله مناسب برای چاپ مقاله می‌تواند بسته به حوزه تحقیقاتی، اهداف شخصی و معیارهای موردنظر، باتوجه‌به نیازها و اهداف نویسنده متفاوت باشد. اینکه مجله‌ای ضریب ایمپکت فاکتور نداشته باشد، به‌هیچ‌عنوان به معنی عدم اعتبار آن مجله نیست و ضریب if، تنها یکی از معیارهای سنجش اعتبار مجلات هست. خیلی از مقالات، در حد مجلات ایمپکت دار نیستند؛ لذا می‌توان آنها را در مجلات دیگر چاپ کرد و از امتیاز آنها نیز برخوردار شد.

معیارهای تشخیص اعتبار مجلات 

معیارهای تشخیص اعتبار مجلات 

تشخیص اعتبار مجلات علمی به‌عنوان منابع معتبر و قابل‌اعتماد برای انتشار مقالات علمی و پژوهش‌ها بسیار مهم است. اعتبار مجلات معمولاً توسط محققان، دانشگاه‌ها، و سازمان‌های علمی برای انتخاب بهترین منابع و منابع معتبر علمی استفاده می‌شود.

در مقابل مجلات معتبر، مجلات کم‌اعتبار، مجلات بی‌اعتبار و مجلات جعلی را می‌توانیم دسته‌بندی کنیم.

  • مجلات کم‌اعتبار: مجلاتی هستند که نتوانسته‌اند به نمایه مهم بین‌المللی دست پیدا کنند و سیستم ارزیابی و داوری ضعیفی دارند و کمتر می‌توان برای مقالاتی که چاپ می‌کنند، اعتباری قائل شد. معمولاً زمان داوری و اکسپت و چاپ این مجلات کوتاه است و هدف این مجلات، بیشتر درآمدزایی و اخذ هزینه از نویسندگان است و نرخ ریجکت کمی دارند و در اغلب حوزه‌ها مقاله می‌پذیرند.
  • مجلات بی‌اعتبار: به مجلاتی اطلاق می‌شود که هر مقاله با هر کیفیت و کمیت در هر رشته‌ای را به‌سرعت پذیرش می‌کنند و تنها هدف این نشریات، اخذ هزینه است. این مجلات معمولاً هیچ نمایه‌ای ندارند و اگر که موفق به اخذ ایندکسی هم شده باشند، به‌سرعت این ایندکس را از دست می‌دهند.
  • مجلات جعلی: این مجلات، در واقع از اسم مجلات معتبر دیگر سوءاستفاده کرده، سایتی با نام مجلات دیگر ایجاد می‌کنند و به‌صورت متقلبانه، به کلاهبرداری علمی پرداخته و سعی می‌کنند بااطلاع رسانی و دعوت نویسندگان برای اکسپت و چاپ خیلی سریع، در مدت‌زمان کوتاه تعداد زیادی مقاله را اکسپت کرده و مبالغ هنگفتی به جیب بزنند. باید مراقب این مجلات بود؛ چراکه با چاپ مقاله در این مجلات جعلی، علاوه بر ازدست‌دادن هزینه و زمان، مقاله هم از دست می‌دهید و نویسندگان هم در لیست سیاه نشریات علمی قرار می‌گیرند.

در زیر، برخی از معیارهای تشخیص اعتبار مجلات علمی را برای شما آورده‌ام:

ضریب تأثیر (Impact Factor) : ضریب تأثیر یکی از معیارهای مهم برای اندازه‌گیری اعتبار یک مجله علمی است. این معیار نشان می‌دهد میزان ارجاع و استناد به مقالات مجله در سال‌های گذشته است. ضریب تأثیر برای هر سال توسط موسسه‌های مستقل محاسبه می‌شود.

شاخص هرش (Hirsch Index) یا (h-index): این معیار توسط جان هرش ابداع شده است و نشان‌دهندة تعداد مقالاتی است که توسط یک محقق تألیف شده‌اند و حداقل هر دارای h استنادات است.

شاخص گارسیا (G-index): این معیار توسط ژورج گارسیا ابداع شد و برای حساب‌کردن اعتبار مجله استفاده می‌شود. این شاخص نشان‌دهندة تعداد مقالات تألیف شده توسط محقق است.

CiteScore :CiteScore یک معیار ارزیابی مجلات توسط Elsevier است که بر اساس استنادها به مقالات مجله در طول چهار سال گذشته محاسبه می‌شود.

 SJR (SCImago Journal Rank) :SJR معیار دیگری است که بر اساس تعداد استنادها و ارجاع‌های مقالات مجله به مقالات دیگر محاسبه می‌شود و نمایانگر تأثیر مجله در جامعه علمی است. این شاخص برای مجلات اسکوپوس تعریف می‌شود.

ایندکس نویسندگان: نشان‌دهندة تعداد نویسندگان هر مقاله است. مجلات با تعداد نویسندگان کمتر معمولاً اعتبار بالاتری دارند.

کیفیت داوری: شهرت مجله به میزان کیفیت داوری مقالات نیز بستگی دارد. مجلات با داوری دقیق و کارآمد برای انتخاب مقالات، اغلب مورداعتماد قرار می‌گیرند.

به‌طورکلی، تشخیص اعتبار مجلات علمی نیازمند ملاحظة چندین معیار است و توصیه می‌شود تا محققان و دانشگاه‌ها از ترکیب معیارهای مختلف برای انتخاب بهترین مجلات برای انتشار مقالات خود استفاده کنند. همچنین، پیشنهاد می‌شود که از بانک‌های اطلاعاتی و موتورهای جستجوی علمی معتبر برای انجام مطالعات اطلاعاتی استفاده کنند تا مجلات مناسب را برای انتشار مقالاتشان انتخاب کنند.

چند نکته مهم برای تشخیص مجلات جعلی:

چگونه مجلات بی‌اعتبار و جعلی را تشخیص دهیم:

بررسی مجله و ناشر: ابتدا نام مجله و ناشر را بررسی کنید. مجلات جعلی معمولاً از ناشران ناشناخته عرضه می‌شوند. نام ناشر را در موتورهای جستجو، سرچ کنید و سعی کنید اطلاعات بیشتری درباره آن به دست آورید. چنانچه هیچ رد و نشانی از ناشر پیدا نکردید به آن مجله شک کنید.

وب‌سایت مجله: وب‌سایت‌های مجلات جعلی معمولاً طراحی نامناسب، کیفیت پایین عکس‌ها و متون، نقدها یا پیشنهادهای جعلی، و معلومات ناکارآمد دارند. نگاهی به وب‌سایت مجله انداخته و بررسی‌های لازم را انجام دهید. در بخش آرشیو سایت مجله، مقالات چاپ شده قبلی را بررسی کنید و چند مقاله را در گوگل جستجو کنید. معمولاً مجلات جعلی آرشیو خود را با مقالات چاپ شده دیگر مجلات پر می‌کنند.

چگونه مجلات بی‌اعتبار و جعلی را تشخیص دهیم:

اعضای هیئت‌علمی و تحریریه مجله: مجلات معتبر دارای کمیته سردبیری و اعضای هیئت‌علمی معتبر هستند. نام و تخصص اعضای هیئت‌علمی را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که نام‌ها معتبر هستند و در حوزه مرتبط با مجله فعالیت دارند. در مجلات جعلی، اعضای هیئت تحریریه کمی وجود دارد که همگی، وجود خارجی هم ندارند.

محتوا و مقالات: مجلات جعلی معمولاً مقالات بی‌ارتباط یا کیفیت پایینی دارند. مطالعه چند مقاله از شماره‌های گذشته مجله و بررسی کیفیت و محتوای آنها می‌تواند به تشخیص شما کمک کند.

فهرست‌های مجلات معتبر: برخی از دیتابیس‌ها و فهرست‌های مجلات معتبر وجود دارند که می‌توانید از آنها برای بررسی وضعیت یک مجله استفاده کنید. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید به فهرست مجلات معتبر دواج (DOAJ) یا لیست مجلات معرفی شده  پایگاه‌های ISI و SCOPUS مراجعه کنید.

استفاده از سامانه‌های معرفی مجلات: از برخی سامانه‌ها مانند www.impactfactor.ir برای تشخیص مجلات معتبر از مجلات نامعتبر و جعلی می‌توانید استفاده کنید.

برای آشنایی بیشتر، در زیر چند نمونه از مجلات جعلی که در سال‌های اخیر شناسایی شده‌اند، معرفی می‌شود. این مجلات ممکن است با نام‌ها و ویژگی‌های متفاوتی فعالیت کنند، اما هدف عمده آنها انتشار مقالات بی‌ارتباط و نیمه علمی است:

International Journal of Scientific and Research Publications (IJSRP): این مجله از ناشران ناشناخته است و مقالات آن به نظر خودکفایی و نیازمندی‌های روزمره اختصاص دارد. در حقیقت، این مجله بیشتر به‌عنوان مجله احتمالی جعلی و نیمه علمی شناخته می‌شود.

 International Journal of Engineering Science and Computing (IJESC): این مجله ادعا می‌کند در حوزه مهندسی و علوم کامپیوتر فعالیت می‌کند. اما مقالات آن بسیار متفاوت و بی‌ارتباط به نظر می‌رسند و به‌طورکلی به‌عنوان یک مجله جعلی و نیمه علمی تشخیص‌داده‌شده است.

Universal Journal of Electrical and Electronic Engineering (UJEEE): این مجله در حوزه مهندسی برق و الکترونیک فعالیت می‌کند، اما مقالات آن کیفیت بسیار پایینی دارند و بعضاً به مسائل کاملاً غیرمرتبط می‌پردازند که ممکن است مؤید جعلی بودن آنها باشد.

American Journal of Engineering Research (AJER): این مجله ادعا می‌کند در حوزه‌های مختلف مهندسی فعالیت می‌کند. اما بسیاری از مقالات آن به نظر کم‌ارزش و بی‌ارتباط هستند و به‌طورکلی به‌عنوان مجله‌ای باکیفیت پایین و محتوای نیمه علمی شناخته می‌شود.

International Journal of Advanced Research in Computer Science (IJARCS): این مجله از ناشران ناشناخته است و مقالات آن بیشتر به مسائل عمومی و بی‌ارتباط اختصاص دارند.

Global Journal of Computer Science and Technology (GJCST): این مجله ادعا می‌کند که در حوزه علوم کامپیوتر فعالیت می‌کند، اما مقالات آن به‌طورکلی از کیفیت پایینی برخوردار هستند.

International Journal of Computer Applications (IJCA): این مجله بیشتر به‌عنوان یک مجله جعلی و نیمه علمی شناخته می‌شود که از ناشران ناشناخته و مقالات بی‌ارتباط به نظر می‌رسند.

Journal of Computer Science and Technology (JCST): این مجله ادعا می‌کند که در حوزه علوم کامپیوتر فعالیت می‌کند، اما مقالات آن کم‌ارزش و بی‌ارتباط به نظر می‌آید.

توجه داشته باشید که لیست مجلات جعلی ممکن است با گذر زمان تغییر کند و مجلات جدیدی با نام‌ها و ویژگی‌های جدید ظاهر شوند.

ژورنال جعلی

سامانه های معرفی مجلات جعلی:

با افزایش تعداد مجلات جعلی، خوشبختانه سامانه‌ها و دیتابیس‌هایی وجود دارند که برای تشخیص مجلات جعلی و نیمه علمی توسط پژوهش‌گران و نویسندگان علمی استفاده می‌شوند. این سامانه‌ها به کمک تحلیل‌های مختلف و بررسی‌های آماری، مجلات قابل اعتماد را از مجلات جعلی و کم‌ارزش تمیز می‌کنند.

برخی از این سامانه‌ها عبارتند از:

 سایت Cabells: این پایگاه داده نشریات علمی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و مجلات جعلی و نیمه علمی را نشان می‌دهد.

Beall’s List  (اکنون لغو شده): یکی از معروف‌ترین فهرست‌های مجلات جعلی و نیمه علمی بود، اما اکنون توسط خود ایجنت‌ شناسنامه‌دهنده لغو شده است. با این حال، برخی از اطلاعات و نقدهای آن هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سامانه impactfator.ir: توجه داشته باشید که هرچند این سامانه‌ها می‌توانند کمک کننده باشند، اما همچنان نیاز به اندازه‌گیری دقیق و بررسی‌های هوشمندانه از مجلات مورد نظر دارید. همچنین، تاکید می‌شود که همیشه از منابع معتبر و فهرست‌های جدیدتر استفاده کنید، زیرا شناسایی مجلات جعلی همچنان یک چالش پیچیده است و همیشه ممکن است مجلات جدید با ویژگی‌های مختلف ظاهر شوند.

سامانه های معرفی مجلات معتبر:

توجه داشته باشید که هیچ یک از این منابع به‌تنهایی کافی نیستند و برای تشخیص مجلات معتبر بهتر است از چندین منبع و دیتابیس استفاده کنید و نظرات محققان دیگر را نیز در مورد هر مجله مورد ارزیابی قرار دهید. همچنین، مطمئن شوید که از منابع معتبر و با اعتبار استفاده می‌کنید.

 نکته مهم دیگر این است که اگر مجله‌ای عضو یک یا چند پایگاه و سامانه فوق نبود، دلیل بر بی‌اعتبار بودن آن مجله نیست. در واقع این پایگاه‌ها، مشخصات مجلاتی را که در عضویت آن پایگاه خاص درآمده‌اند، منتشر می‌کنند.

پایگاه DOAJ: این فهرست مجلات علمی و دسترسی آزاد را شامل می‌شود و مجلاتی که معیارهای مشخص شده را برآورده می‌کنند، در آن ثبت می‌شوند.

پایگاه PubMed: برای پژوهش‌های مرتبط با پزشکی و علوم بهداشتی، این پایگاه داده معتبر می‌باشد. مجلات معتبر در زمینه‌های پزشکی و بهداشتی در این دیتابیس قرار دارند.

پایگاه IEEE Xplore: برای مقالات و مجلات مهندسی برق و الکترونیک، این دیتابیس مرجع است و مجلات با کیفیت در این زمینه‌ها در آن معرفی می‌شوند.

پایگاه Scimago Journal & Country Rank:  این سایت اطلاعات متنوعی از جمله امتیازات مجلات (SJR) و شاخص H-Index را در اختیار شما قرار می‌دهد. با استفاده از این اطلاعات، می‌توانید میزان اعتبار یک مجله را ارزیابی کنید.

شبکه علمی ResearchGate: این پلتفرم برای ارتباط محققان و انتشار مقالات علمی مفید است. محققان می‌توانند تجربیات خود را در مورد مجلات و نشریات به اشتراک بگذارند و نظرات خود را در مورد مجلات مختلف اعلام کنند.

پایگاه Ulrichsweb: این پایگاه داده به شما اطلاعاتی از قبیل نام ناشر، شاخص همگانی (ISSN)، وضعیت دسترسی و دسته‌بندی مجله را ارائه می‌دهد.

شبکه علمی Google Scholar: این ابزار جستجو به شما امکان می‌دهد تا مقالات علمی را در تمام زمینه‌ها پیدا کنید. اما به دلیل اینکه مقالات از منابع مختلفی به‌صورت خودکار به این دیتابیس افزوده می‌شوند، ممکن است مجلات نیمه علمی نیز در آن وجود داشته باشد.

شبکه علمی آکادمیا: این سایت هم یکی دیگر از شبکه های اجتماعی علمی است که مقالات مجلات عضو خود را آنلاین می کند.

پایگاه scopus: این پایگاه، از قدیمی ترین و معتبرترین پایگاه های استنادی است که چنانچه اسم و مشخصات مجله‌ای را در این سایت دیدید، می توانید از اعتبار آن مجله مطمئن شوید.

پایگاه isi: این پایگاه را می توان معروفترین پایگاه استنادی دانست که مجلات عضو خود را در قالب نمایه هایی همچون: wos, jcr, listed دسته بندی می کند و مجلات عضو این پایگاه در گروه معتبرین مجلا هستند.

رفع گیر مقاله برای داوری و چاپ در مجلات

رفع گیر مقاله برای داوری و چاپ در مجلات

معمولاً در همه مجلات علمی، فرایند بازبینی و داوری وجود دارد و چنانچه مقاله، شروط اولیه مجله را داشته باشد، به دو یا چند داور مرتبط، ارجاع داده شده و در مورد رد مقاله، پذیرش و یا اصلاح آن تصمیم‌گیری می‌شود. 

خیلی بندرت پیش می‌آید که در مجله‌ای علمی و معتبر، مقالات هر چقدر هم دقیق و قوی باشند، بدون ریوایز و ایراد، به مرحله اکسپت برسند و معمولاً یک تا چندمرتبه بازبینی و اصلاحیه می‌خورند. یکی از خدماتی که در ایران isi به متقاضیان ارائه می‌شود، رفع ایراد و گیر مقاله برای داوری در مجلات علمی است.

در ادامه، به تعدادی از نکات کلیدی برای رفع ایرادات و ریوایز مقالات در مجلات علمی اشاره می‌شود:

درک کامل ایرادات و نقدها: ابتدا نقدها و ایرادات ارائه شده توسط داوران را به‌دقت مطالعه کنید و از آنها درک کامل داشته باشید. این امر به شما کمک می‌کند تا به طور دقیق‌تر و کارآمدتر به رفع مسائل بپردازید.

احترام به داوران: در پاسخ به کامنت‌ها، به داوران با احترام و حسن‌نیت پاسخ دهید. اگر با نقدهایی مخالف هستید، به دلیل‌های محکم و مستندی اشاره کنید.

نکته به نکته پاسخ‌دهی: در پاسخ‌نامه خود، به هر نقطه یا ایراد ارائه شده توسط داوران به‌تفصیل پاسخ دهید. اگرچه ممکن است برخی از نکات تکراری به نظر برسند، اما این موضوع به نشانه‌ آن است که شما دقت کرده‌اید و مشکلات را درک می‌کنید.

توضیح تغییرات انجام شده: درصورتی‌که تغییراتی در مقاله انجام داده‌اید، این تغییرات را به‌دقت و با جزئیات توضیح دهید. حتی بهتر است که از های‌لایترها یا رنگ‌های مختلف برای نمایش تغییرات در مقاله استفاده کنید و نکات تغییریافته یا اضافه شده در نسخه جدید مرتبط با کامنت‌های هر یک از داوران را با های‌لایت رنگی مجزا، مشخص کنید.

اصلاح خطاهای زبانی و تایپوگرافی: در این مرحله، به‌دقت متن مقاله را برای اصلاح خطاهای املایی، دستور زبانی و تایپوگرافی مرور کنید.

تنظیمات فرمت و انطباق با راهنمایی‌ها: مطمئن شوید که مقاله به‌درستی به فرمت موردنیاز مجله تنظیم شده است و با راهنمایی‌ها و دستورالعمل‌های ارسال مجله سازگاری دارد.

بررسی مجدد نتایج و منابع: مطمئن شوید که نتایج و اطلاعات ارائه شده در مقاله صحیح، کامل و از منابع قابل‌اطمینان است. همچنین، از تمام منابع به‌درستی استفاده کرده و به آنها ارجاع داده‌اید.

خلاصه‌ای از تغییرات اعمال شده: در پایان پاسخ‌نامه، یک خلاصه از تغییرات اعمال شده در مقاله ارائه دهید و یا در فایلی جداگانه با عنوان پاسخ به کامنت‌های داروان محترم، نقدها و کامنت‌های هر یک از داوران را لیست کرده و به آنها پاسخی مناسب ارائه کنید. این موضوع به داوران کمک می‌کند تا به‌سرعت به اطلاعات اصلی تغییرات دسترسی پیدا کنند.

پیشنهادها و تجدیدنظر: در پایان، اگر داوران به پیشنهادهای خاصی برای بهبود مقاله اشاره کرده‌اند، تجدیدنظر و اعمال تغییرات مرتبط را بررسی کنید.

مرور کامل قبل از ارسال مجدد: پیش از ارسال مقاله برای بررسی نهایی، متن را به‌دقت مرور کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمام تغییرات و اصلاحات به‌درستی انجام شده‌اند و هیچ ایراد یا خطایی باقی نمانده است.

 

توجه داشته باشید که ممکن است با برخی از نظرات داوران، موافق نباشید. در این صورت بجای تغییری در متن مقاله، به آن نظر به‌صورت مستدل پاسخ دهید. در مورد مقالاتی که به مجلات غیرفارسی ارسال می‌شوند، کیفیت ترجمه مهم‌ترین عامل در پذیرش یا رد مقاله است. حتماً متن ترجمه شده را توسط ویراستار تخصصی و نیتیو، بازبینی و بهبود دهید.

البته هرچقدر در ابتدای کار و موقع سابمیت، مقاله مطابقت بیشتری با الگوی مجله موردنظر داشته باشد،  با اصلاحات کمتری هم روبرو می‌شود. نکته مهم در فرایند رفع گیر و اصلاح ریوایز مقالات، انجام دقیق موارد خواسته شده داوران است.

 به‌عنوان‌مثال هر مجله آئین خاصی برای فرمت منابع آخر مقاله دارد که در اینجا، حتی نقطه‌گذاری‌ها هم بادقت و سرجای خود باید انجام شود و هر بی دقتی هرچقدر هم کوچک، می تواند منجر به ریجکت مقاله یا اصلاح دوباره و طولانی شدن پروسه پذیرش و چاپ شود. البته چنانچه متقاضیان محترم، از همان ابتدای کار و از انتخاب مجله به ایران isi مراجعه کنند، این فرایند بسیار آسانتر و ازنظر زمانی، کوتاه تر می‌شود چراکه مجلاتی برای مقاله پیشنهاد می شوند که سالها با آنها کار شده و تجربه زیادی در مورد جزییات و آئین نگارش مجله وجود دارد تا حدی که در این موارد، می توان تضمین پذیرش و چاپ هم داد. برای اطلاعات بیشتر با مشاوران خود در ایران isi در تماس باشید.

چطور در زمان و هزینه چاپ مقاله صرفه‌جویی کنیم 

پروسه چاپ مقاله، پروسه زمان‌بر با هزینه‌های بالا و قابل‌توجه است و اکثر افرادی که درصدد چاپ مقاله هستند، دانشجویان و محققانی‌اند که وضعیت مالی عالی ندارند و هرگونه تکنیکی برای کاهش هزینه و زمان چاپ مقاله برای این نویسندگان اهمیت دارد.

 در بیشتر اوقات، کاهش زمان و هزینه چاپ مقاله، توأمان مقدور نیست. بنابراین ابتدا بایستی اولویت خود را مشخص کنید برای شما زمان چاپ مهم‌تر است یا هزینه‌های چاپ مقاله؟ به‌عنوان‌مثال، در مجلات معتبر isi jcr که دسترسی آزاد ندارند، معمولاً هزینه چاپ از نویسندگان دریافت نمی‌شود؛ اما در عوض، زمان داوری و اکسپت و چاپ مقاله در این مجلات بسیار طولانی است.

مهم‌ترین عاملی که موجب کاهش هزینه و زمان در انجام هر کاری از جمله چاپ مقاله می‌شود، تجربه است. هر چه در زمینه نگارش مقاله، تجربه بیشتری داشته باشید و به تکنیک‌های کمی و کیفی و نرم‌افزارهای آماری جهت تحلیل، بیشتر مسلط باشید؛ زمان نگارش مقاله کوتاه‌تر خواهید بود. تا جایی که در مورد یک مقاله اورجینال که از شخصی مبتدی حداقل 2 ماه وقت برای نگارش می‌برد، محقق حرفه‌ای می‌توانید ظرف چند روز، مقاله را تدوین کند.

برخی از مهم‌ترین عواملی که موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه چاپ مقاله می‌شوند عبارت‌اند از:

زمان و هزینه چاپ مقاله

انتخاب مجله مناسب: انتخاب مجله مناسب و مرتبط با حوزه تحقیقاتی شما می‌تواند به شما کمک کند. مجلات در سیاست‌های مربوط به هزینه چاپ و اکسپت متفاوت هستند، بنابراین انتخاب مجله‌ای که در حوزه تحقیقات و مقالات شما باشد و بودجه‌تان را برآورده می‌کند، می‌تواند هزینه‌هایتان را کاهش دهد.

بررسی سیاست‌های هزینه چاپ مجله: قبل از ارسال مقاله، سیاست‌ها و هزینه‌های چاپ مجله موردنظر خود را دقیق بررسی کنید. مجله‌ها، هزینه‌های مختلفی برای اکسپت، تدوین، چاپ رنگی، تعداد صفحات و… دارند که با انتخاب بهینه، در زمان و هزینه چاپ مقاله صرفه‌جویی می‌کنید.

استفاده از منابع رایگان: برخی مجلات و منابع در دسترس هستند که به‌عنوان “رایگان” معرفی می‌شوند و هیچ هزینه‌ای برای ارسال و چاپ مقاله در آنها وجود ندارد. این منابع ممکن است کمی محدودتر در دسترسی به پایگاه‌های علمی باشند، اما درصورتی‌که تحقیقات شما با موضوع آنها همخوانی داشته باشد، می‌تواند یک گزینه مناسب برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه چاپ مقاله باشد.

تجزیه‌وتحلیل مقالات پیشین: قبل از نگارش مقاله خود، مقالات پیشین مشابه در مجلات مختلف را بررسی کنید. از نظر سیاست‌های هزینه‌ای و محتوا، مقالات این مجلات را مقایسه کنید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید که با انتخاب بهینه، در زمان و هزینه چاپ مقاله صرفه‌جویی می‌کنید.

استفاده از قوانین و تخفیف‌ها: برخی از مجلات ممکن است تخفیف‌ها یا قوانینی برای کاهش هزینه چاپ ارائه دهند. مثلاً تخفیف‌هایی برای اعضای انجمن‌ها یا دانشگاه‌ها ممکن است موجود باشد. همچنین، مجلات ممکن است تخفیف‌های ویژه‌ای برای کشورها یا مناطق خاص ارائه کنند. بخصوص برای کشور ما که در گروه کشورهای کمتر توسعه‌یافته قلمداد می‌شود، می‌توان ازاین‌دست تخفیف‌ها بهره‌مند شد.

اشتراک‌گذاری هزینه: در برخی موارد، چند نویسنده مقاله می‌توانند هزینه چاپ را به اشتراک بگذارند. این موضوع می‌تواند به شما کمک کند تا هزینه را کاهش دهید.

استفاده از تخفیف‌های زمانی: برخی مجلات ممکن است تخفیف‌های زمانی برای اکسپت و چاپ در دوره‌های خاصی ارائه دهند. اگر زمان انتشار مقاله شما مهم نیست، می‌توانید به دنبال این تخفیف‌ها بگردید.

استفاده از تجربیات دیگران: از تجربیات پژوهشگران دیگر که مقالات خود را در مجلات انتشار داده‌اند، بهره ببرید. از این طریق می‌توانید به تجربیات آنها در مورد صرفه‌جویی در زمان و هزینه چاپ دست پیدا کنید.

استفاده از قالب‌های آماده: برخی از مجلات قالب‌های آماده‌ای برای نگارش مقاله ارائه می‌دهند. استفاده از این قالب‌ها می‌تواند به شما در تدوین مقاله با فرمت مجله کمک کند و موجب صرفه‌جویی در زمان شود.

بررسی دقیق قوانین ارسال مقاله: پیش از ارسال مقاله، قوانین و نیازمندی‌های مجله را دقیقاً مطالعه کنید. ارسال مقاله ناقص یا نامناسب به شما هزینه‌های اضافی و زمان‌بر برای اصلاح مقاله تحمیل خواهد کرد.

کاهش تعداد صفحات و تصاویر: در برخی مجلات، هزینه چاپ بر اساس تعداد صفحات مقاله شما محاسبه شود. بنابراین، سعی کنید مقاله خود را به حداقل تعداد صفحات ممکن محدود کنید. همچنین، از تصاویر ساده‌تر، واضح‌تر و کمتری استفاده کنید.

مطالعه دقیق سیاست‌ها: پیش از ارسال مقاله، سیاست‌های اختصاصی مجله را درباره هزینه‌ها بررسی کنید. ممکن است مجلات هزینه‌های اضافی برای تصاویر رنگی، تغییرات در مقاله و… داشته باشند.

استفاده از ابزارهای تحقیق و تدوین: ابزارها و نرم‌افزارهای تحقیق و تدوین می‌توانند به شما در بهبود کیفیت و سرعت نگارش مقاله کمک کنند. از ابزارهای مدیریت مراجع، اصلاح گرامر و املایی و نرم‌افزارهای ویرایش متن بهره ببرید تا در زمان چاپ مقاله صرفه‌جویی کنید. همچنین قبل از سابمیت مقاله، با استفاده از نرم‌افزارهای سرقت ادبی (Plagiarism Checker) مانند سمیم نور و (ithenticate ) میزان همپوشانی مقاله را تعیین و به حد استاندارد مجله منتخب برسانید تا از این طریق، در زمان چاپ مقاله صرف جویی کنید.

در نهایت، مهم‌ترین نکته این است که در انتخاب مجله و هزینه چاپ، توازن مناسبی بین کیفیت مقاله، اسکوپ مجله و بودجه داشته باشید. همچنین، شرایط و سیاست‌های مجله‌ها را بادقت مطالعه کنید تا صرفه‌جویی ممکن را داشته باشید. توجه داشته باشید که کیفیت علمی و محتوایی مقاله از اهمیت بالایی برخوردار است و هدف نهایی شما انتشار مقاله باکیفیت است. لذا قبل از هزینه و زمان اکسپت و چاپ، کیفیت مجله را در اولویت قرار دهید.

نمایه سازی مجلات

پایگاه های نمایه سازی مجلات و پایگاه های اطلاعاتی تخصصی حوزه موضوعی حقوق و رشته های مرتبط

 

مقدمه:

این مقاله در خصوص راهنمای پایگاه های اطلاعاتی و پایگاه های نمایه سازی مجلات در موضوع حقوق و موضوعات مرتبط برای دفاتر مجلات حقوقی، دانشجویان و محققانی است که در حال تحصیل در رشته حقوق هستند، همچنین دانشجویان و محققان از رشته های مرتبط با حقوق نیز ممکن است آن را مفید بدانند. از این راهنما برای اطلاع از کتاب ها و پایگاه های آنلاین حقوق و فقه (فلسفه حقوق)، از جمله کتاب های الکترونیکی، مجلات و پایگاه های اطلاعاتی می توانید استفاده کنید.

EBSCO Legal Collection

پایگاه حقوقی EBSCO  یک پایگاه اطلاعاتی و پایگاه نمایه سازی است که متن کامل را برای صدها مجله حقوقی ارائه می دهد. اکثر عناوین به صورت PDF (قابل جستجو) یا اسکن رنگی موجود هستند.

HeinOnline

هین آنلاین یک پایگاه نمایه سازی است که مجموعه ای از نشریات حقوقی، اسناد دولتی، تک نگاری های تاریخی و سایر مجموعه های مرتبط با حقوق را شامل می شود. این پایگاه اطلاعاتی شامل هزاران مجله حقوقی است و با اولین شماره هر مجله آغاز می شود.

منابع این پایگاه نمایه سازی:

  • مجلات حقوقی (بریتانیا، آمریکا، استرالیا و بین المللی)
  • گزارش های حقوقی به انگلیسی (1220 – 1865)
  • منابع حقوق خارجی و بین المللی (UNTS، LNTS)
  • تحقیقات هاروارد در حقوق بین الملل
  • کلاسیک های حقوقی (Legal Classics)
  • انتشارات Selden Society
  • فهرست نشریات حقوقی بین المللی

LegalTrac

از این پایگاه داده برای یافتن استناد به مقالات منتشر شده در تمام بررسی های حقوقی مهم، مجلات حقوقی، مجلات تخصصی حقوق و کانون وکلا و روزنامه های حقوقی می توانید استفاده کنید. Save translation

Gale’s LegalTrac نمایه سازی بیش از 1200 بررسی حقوقی مهم، روزنامه حقوقی، نشریه تخصصی، مجلات کانون وکلا، و مجلات حقوقی بین المللی را شامل بیش از 200 عنوان به صورت متن کامل ارائه می دهد.

Social Science Research Network (SSRN)

یک پایگاه آنلاین متشکل از شبکه های تحقیقاتی تخصصی در رشته های مختلف، از جمله حقوق است. شبکه تحقیقات علوم اجتماعی پایگاهی آرشیوی برای مقالات اختصاص داده شده به انتشار سریع تحقیقات علمی در علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم زیستی و علوم بهداشتی و غیره است. انتشارات الزویر SSRN را از Social Science Electronic Publishing Inc. در می 2016 خریداری کرد.

Index to Legal Periodicals

 پایگاه نمایه سازی منابع حقوقی EBSCO یک پایگاه داده کتابشناختی است که از مجلات و کتاب های حقوقی از سال 1981 تاکنون تشکیل شده است. پوشش شامل اطلاعات حقوقی زبان انگلیسی، با پوشش بین المللی مقالات علمی، سمپوزیوم ها، بررسی های حوزه قضایی، تصمیمات دادگاه، قوانین، کتاب ها، بررسی کتاب ها و موارد دیگر است. متن کامل برای طیف گسترده ای از نشریات از سال 1995 به بعد در دسترس است. منبع حقوقی این پایگاه اطلاعاتی و نمایه سازی شامل Index to Legal Periodical Retrospective و Index to Legal Periodicals & Books است.

JSTOR

این پایگاه اطلاعاتی  یک آرشیو الکترونیکی از مجلات علمی از رشته های مختلف از جمله: حقوق، مطالعات آفریقایی آمریکایی، مردم شناسی، مطالعات آسیایی، بوم شناسی، اقتصاد، آموزش، مالی، تاریخ، ادبیات، ریاضیات، فلسفه، علوم سیاسی، مطالعات جمعیت، جامعه شناسی و آمار. گزینه های جستجو، مرور، چاپ و دانلود ارائه شده است. JSTOR همچنین شامل یک ابزار تحلیل متن جدید (نسخه بتا) است که به کاربران اجازه می دهد اسنادی را بارگذاری کنند که سپس برای شناسایی موضوعات و اصطلاحات کلیدی که برای مکان یابی محتوای مشابه استفاده می شوند، تجزیه و تحلیل می شوند.

ProQuest Criminal Justice Database

پایگاه داده جامع مجلات عدالت کیفری ایالات متحده و بین المللی. چکیده و نمایه سازی برای بیش از 250 عنوان، با مقالات بیش از 100 عنوان مجلات به صورت متن کامل است. اولین پوشش این پایگاه نمایه سازی در سال 1981 شروع می شود (بر اساس عنوان متفاوت است). موضوعات عبارتند از: عدالت کیفری، اجرای قانون، اداره اصلاحات، اجرای مواد مخدر، توانبخشی، قانون خانواده، و امنیت صنعتی.

SpringerLink

پایگاه مجلات آنلاین، کتاب های الکترونیکی، مجموعه مقالات کنفرانس و عناوین مرجع از انتشارات Springer. مجموعه ای از رشته ها را با مجموعه های جداگانه برای بسیاری از جمله حقوق پوشش می دهد.

Ulrich’s Periodical Directory

این پایگاه اطلاعات مفصلی را در مورد بیش از 300000 نشریه ، و مجلات معروف (فعال، متوقف شده و در آینده) ارائه می دهد. شامل مجلات دانشگاهی و علمی، مجلات الکترونیکی، مجلات مصرفی و تجاری، مجموعه های تک نگاری، خبرنامه ها و روزنامه ها می باشد.

WorldCat

در این پایگاه اطلاعاتیکتاب‌ها، مجلات، مقالات، نقشه‌ها، موسیقی‌ها، ضبط‌های صوتی، فیلم‌ها، پایان‌نامه‌ها/پایان‌نامه‌ها، فایل‌های داده‌ای قابل خواندن توسط ماشین و هر گونه مواد دیگری که در کتابخانه‌های سراسر جهان موجود است را میتوانید بیابید. این پایگاه اطلاعاتی همه حوزه های موضوعی را پوشش می دهد. پوشش تاریخی این پایگاه از 2150 قبل از میلاد تاکنون است.

Lexisnexis

LexisNexis بخشی از شرکت RELX (رید الزویر سابق) است که محصولات تجزیه و تحلیل داده‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی مختلفی را عرضه می کند که از طریق پورتال‌های آنلاین قابل دسترسی هستند، از جمله پورتال‌هایی برای پژوهش های حقوقی به کمک رایانه (CALR)، جستجوی روزنامه، و اطلاعات مصرف‌کننده. در طول دهه 1970، LexisNexis شروع به دسترسی بیشتر به اسناد حقوقی و روزنامه نگاری به صورت الکترونیکی کرد. از سال 2006، این شرکت دارای بزرگترین پایگاه داده الکترونیکی جهان برای اطلاعات حقوقی و سوابق عمومی است..

 

پایگاه های نمایه سازی مجلات

این پایگاه اطلاعاتی بیش از 5800 منبع کامل متن، از جمله روزنامه های خارجی و ایالات متحده (از جمله نیویورک تایمز)، مجلات علمی و پژوهشی و مجلات تجاری، رونوشت های پخش شده، اطلاعات مالی شرکت ها، اخبار صنعت و بازار، قانون قضایی فدرال و ایالتی، بررسی های حقوقی، اخبار و چکیده های پزشکی، نمایه های ایالتی و کشوری و … را شامل می شود.

پایگاه های نمایه سازی مجلات و پایگاه های اطلاعاتی تخصصی حوزه موضوعی مهندسی و رشته های مرتبط

این مقاله در خصوص راهنمای پایگاه های اطلاعاتی و پایگاه های نمایه سازی مجلات حوزه مهندسی و موضوعات مرتبط برای دفاتر مجلات حوزه مهندسی، دانشجویان و محققانی است که در حال تحصیل در رشته های مهندسی هستند، همچنین دانشجویان و محققان از رشته های مرتبط نیز ممکن است آن را مفید بدانند. از این راهنما برای اطلاع از کتاب ها و پایگاه های آنلاین حوزه مهندسی، از جمله کتاب های الکترونیکی، مجلات و پایگاه های اطلاعاتی می توانید استفاده کنید.

IEEE Xplore

این پایگاه اطلاعاتی تخصصی آکادمیک پیشرو در زمینه مهندسی و علوم کامپیوتر است. این پایگاه فقط شامل مقالات مجلات نیست، بلکه مقالات کنفرانس ها، استانداردها و کتاب ها نیز در این پایگاه یافت می شوند.

پوشش این پایگاه  تخصصی تقریبا 6 میلیون مدرک است. حوزه موضوعی اصلی این پایگاه شامل رشته های مهندسی است.  دسترسی به این پایگاه به صورت رایگان است. ارائه دهنده این پایگاه اطلاعاتی نیز انتشارات IEEE (موسسه مهندسین برق و الکترونیک) است.

Compendex

این پایگاه اطلاعاتی و نمایه سازی متعلق به انتشارت الزویر است که محتوای جامع و قابل اعتمادی را برای بهبود نتایج تحقیقات و به حداکثر رساندن تأثیر تحقیقات مهندسی  به شما ارائه می دهد.

پوشش ادبیات علمی و فنی میان رشته‌ای در پایگاه اطلاعاتی Compendex دارای گستره وسیع و جهانی است و همه چیز از آخرین یافته‌های پیشرفته گرفته تا تحقیقات و نوآوری‌های تاریخی را در بر می‌گیرد. این موضوع آن را به منبعی ارزشمند از اطلاعات برای انواع پروژه های مهندسی تبدیل می کند. 

محتوای پایگاه نمایه سازی Compendex شامل مجلات، مجموعه مقالات کنفرانس ها، پایان نامه ها، استانداردها، کتاب ها و اخیراً پیش چاپ ها، از هزاران ناشر از سراسر جهان، از جمله انجمن های مهندسی بزرگ مانند IEEE، ASME، SAE و ACM تهیه شده است. از آگوست 2022 Compendex on Engineering Village ابزار پژوهشی منتخب برای مؤسسات در سراسر جهان است، از جمله 85٪ از 20 دانشکده مهندسی برتر رتبه بندی شده در ایالات متحده و 75٪ از 20 دانشکده های مهندسی برتر در سراسر جهان.

GEOBASE

GEOBASE یک پایگاه اطلاعاتی از تحقیقات نمایه‌شده است که ادبیات زمین‌شناسی و جغرافیای بین‌المللی مربوطه را با تأکید بر جغرافیای انسانی و فیزیکی، اکولوژی، زمین‌شناسی، اقیانوس‌شناسی، ژئومکانیک و مطالعات/تاثیرات توسعه بین‌المللی پوشش می‌دهد.

 پایگاه نمایه سازی GEOBASE محتوای چند رشته ای را پوشش می دهد که امکان ارزیابی جامع زمین شناسی هر منطقه مورد نظر را فراهم می کند، از جمله ساختار زمین شناسی و ارتباط با منابع طبیعی و همچنین ارتباط مدیریت منابع، حمل و نقل و برنامه ریزی منطقه ای و شهری. پایگاه اطلاعاتی GEOBASE علوم زمین، اکولوژی، زمین شناسی، جغرافیای انسانی و فیزیکی، علوم محیطی، اقیانوس شناسی، ژئومکانیک، منابع انرژی جایگزین، آلودگی، مدیریت زباله و حفاظت از طبیعت را پوشش می دهد. محتوا از مرزهای موضوعی، زبانی و فرهنگی عبور می کند و ابزار تحقیقی منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

این پایگاه اطلاعاتی و نمایه سازی از سال 1973 تا به امروز 4.6 میلیون رکورد ثبت کرده است:

  • بیش از 4.3 میلیون مقاله از مجلات بین المللی
  • بیش از 84000 مقاله کنفرانس ها
  • 3480+ رکورد کتاب و فصول کتاب
  • 815 ناشر از 63 کشور
  • بیش از 2100 مجله علمی تحت پوشش فعال
  • 32 مجله تجاری و 39 سری کتاب
  • بیش از 822000 رکورد با داده های کمک مالی

Materials Science & Engineering Database

این پایگاه نمایه سازی، منبعی است که برای رفع نیازهای متخصصان، دانشجویان، اساتید و محققان در حوزه های مهندسی و علوم مواد تشکیل شده است. این پایگاه اطلاعاتی منابع را به صورت تمام متن ارائه می کند. این پایگاه با نمایه سازی تخصصی متون بین المللی، محتواهای ماندگاری را در اختیار کاربران خود قرار می دهد .

این پایگاه اطلاعاتی برای پشتیبانی از تحقیقات مهندسی، پایگاه داده دسترسی آسان به میلیون ها چکیده کتابشناختی را فراهم می کند. گسترده ترین و عمیق ترین پوشش از متون فناوری های جدید و تحقیقات مهندسی، از جمله عمران، مکانیک، محیط زیست، زلزله، مکانیکی و حمل و نقل هدف اصلی این پایگاه نمایه سازی است. پایگاه علوم و مهندسی مواد ترکیب گروهی از پایگاه های داده مهندسی پایگاه ProQuest است که شامل پایگاه های اطلاعاتی زیر است:

  • Abstracts in New Technology & Engineering
  • Aluminum Industry Abstracts
  • Biochemistry Abstracts 1 & 3
  • Biotechnology Research Abstracts
  • Ceramics Abstracts /World Ceramics Abstracts
  • Civil Engineering Abstracts
  • Copper Technical Reference Library
  • Corrosion Abstracts
  • Engineered Materials Abstracts
  • Environmental Engineering Abstracts
  • Materials Business File
  • Mechanical and Transportation Engineering Abstracts
  • METADEX (formerly Metals Abstracts)
  • ProQuest Engineering Journals Information
  • ProQuest Materials Science Journals

مطالب نمایه شده در این پایگاه اطلاعاتی کتاب ها، مجموعه مقالات کنفرانس ها، اسناد دولتی، مقالات مجلات، مقالات مجلات است.

Technology Collection

این پایگاه اطلاعاتی مجموعه علوم مواد، مجموعه مهندسی، و مجموعه فناوری‌های پیشرفته و هوافضا را در یک منبع گسترده و قابل اعتماد از اطلاعات بین رشته‌ای در زمینه‌های مختلف مطالعاتی از جمله علوم کامپیوتر، مهندسی، انرژی، شیمی، علم مواد، اپتیک، ریاضیات و فیزیک را در یک پایگاه اطلاعاتی ترکیب می‌کند.

Engineering Collection بزرگترین پایگاه اطلاعاتی متمرکز بر مهندسی ProQuest با پوشش متن کامل و A&I در رشته ها و صنایع مختلف مهندسی است. محتوای این پایگاه اطلاعاتی شامل مجلات علمی، عناوین تجاری و صنعتی، مجموعه مقالات کنفرانس، پایان نامه ها، گزارش های فنی و سایر منابع ادبیات خاکستری است. همچنین در کنار گزارش های فنی، مجموعه مقالات کنفرانس، پایان نامه ها و سایر منابع ادبیات خاکستری پوشش داده شده است.

Materials Science Collection

یک پایگاه اطلاعاتی متن کامل و A&I بین رشته ای است که از محققانی که در حال مطالعه مواد و مفاهیم مرتبط با مواد هستند حمایت می کند. پوشش از چندین تخصص در علم مواد از مهندسی، علوم نانو، ساخت‌وساز، سرامیک و موارد دیگر عبور می‌کند. محتوای این پایگاه شامل مجلات علمی، عناوین تجاری و صنعتی، مجموعه مقالات کنفرانس، پایان نامه ها، گزارش های فنی و سایر منابع ادبیات خاکستری است.

Advanced Technologies & Aerospace Collection یک پایگاه اطلاعاتی متن کامل و A&I است که آخرین پیشرفت‌ها در فناوری پیشرفته، علوم کامپیوتر، هوافضا، هوش مصنوعی، علوم انرژی، علم اطلاعات و بسیاری موارد دیگر را پوشش می‌دهد. پایگاه علوم کامپیوتر نیز در این مجموعه گنجانده شده است. پایگاه داده علوم رایانه با مجموعه وسیع و رو به رشدی از انتشارات متن کامل در حال انجام، از نیازهای دانشجویان و اساتید در زمینه های رو به رشد فناوری اطلاعات، علوم رایانه، امنیت سایبری و سایر زمینه های مرتبط پشتیبانی می کند.